BALIKESİR / BANDIRMA - Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yeni Mahalle Şehit Tnk. Teğmen Doğuş Uran Caddesi No59 Bandırma / Balıkesir
Vizyon
Öğrencilerimizi milli, manevi ahlaki ve insani değerlerle kuşanmış; kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık; ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmek.
Misyon
Fen Lisesi ve seviyesinde Fen Bilimleri Eğitimi almış, Sosyal Bilimler Lisesi Seviyesinde Sosyal Bilimler eğitimi almış, Dünden ders alan, günü okuyabilen, geleceğe yön çizen, Arapça ve İngilizceyi anlayıp konuşabilen, Kur’an ve Sünnet ışığında yürüyen gençler yetiştirmek olacaktır
Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :TEKLİ
DOĞALGAZ
Pansiyon Bilgileri
100 Erkek 100 Kız öğrenci pansiyonu mevcuttur.
Merkezde
Lise 120 Ortaokul 40
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2018 yılı: 445,286 - 487,603 2019 yılı: 2020 yılı:
Sportif Etkinlikler
Okulumuz satranç kulübü 2019-2020 Eğitim Öğretim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri hasebiyle düzenlenen Liseler arası satranç turnuvasında Bandırma ilçe 1.si oldu. 10/B sınıfı öğrencimiz Enes Hakan ilimiz Balıkesir ´de düzenlenen Okul sporları turnuvasında, Kickboks Light contact kategorisinde 63 kg ´de Balıkesir il 3. olmuştur. 10. sınıf öğrencimiz Mısra Akdüne Balıkesir´de düzenlenen Genç kızlar B Kategorisi KARATE /Komite alanında Balıkesir İl 1. ve Genç Kızlar B kategorisi KARATE/ Kata alanında il 2.olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Felsefe Grubu öğretmeni Funda BULUT danışmanlığında çalışan 11. sınıf Öğrencilerimiz Zeynep Nur Yavaş ve Fatma Beyza Emekoğlu "Suyun sessiz çığlığı" adlı çalışmalarıyla Tübitak Bölge Finalini birincilikle geçerek Türkiye Finaline kazanmaya hak kazanmışlardır. Okulumuz Zeka Oyunları Takımı Ahmet Can Kara,Ahmet Talha Sigo ve Hayrunnisa Arvas Türkiye Zeka oyunları Şampiyonasında Türkiye Finaline kadar yükselmişler, finallerde yarışmışlardır. Mun Kulübü öğrencilerimiz İngilizce ve Türkçe Mun (Model Birleşmiş Milletler) organizayonlarına katılarak pek çok kez "en iyi delege" ödülleri almışlardır.